info@epiplokyriakou.gr - 2310 808 444 & 808 442

Οδηγός αγοράς επίπλων

Οδηγός αγοράς επίπλων

|12/04/16 | Νέα

Οδηγός αγοράς επίπλων

Τα έπιπλα ποιότητας τόσο του καθιστικού όσο και της κρεβατοκάμαρας πέρα από την αντοχή τους κατά τη διάρκεια των χρόνων παρέχουν συνήθως και καλαίσθητη εικόνα. Την παρουσίαση αυτή την καμαρώνουν τόσο οι ένοικοι της κατοικίας όσο και ο ξένος κόσμος που εντυπωσιάζεται όποτε τα αντικρίζουν.

Τα έπιπλα αντικατοπτρίζουν εμάς και τον τρόπο ζωής και έπιπλα ποιότητας τονίζουν αυτή την στάση ζωής. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να είναι ο βασικός λόγος που θα τα αγοράσετε. Υπάρχουν άλλοι λόγοι πιο σοβαροί. Η δεξιοτεχνία μίας δερμάτινης επένδυσης σε ένα έπιπλο δεν είναι μόνο στην ποιότητα του δέρματος, αλλά κυρίως στη μέθοδο κατασκευής του.

Τα καλά έπιπλα διαρκούν

Τα καλά έπιπλα είναι φτιαγμένα για να αντέχουν. Ωστόσο, πωλούνται και ωραία, ποιοτικά έπιπλα σαλονιού ή υπνοδωματίου που , υπάρχει το ενδεχόμενο να καταστραφούν και αυτά όπως παρουσιάζεται και με τα οικονομικά έπιπλα.

Η πλειοψηφία έχει την ιδέα ότι τα μαγαζιά franchise πωλούν καλά έπιπλα, αλλά αυτό δεν γίνεται πάντοτε. Σε γενικές γραμμές, η παροιμία ότι θα πληρώσεις θα πάρεις αληθεύει. Τα πιο πολλά από αυτά τα μαγαζιά παράγουν μαζικά έπιπλα και τις περισσότερες φορές από υλικά όπως μελαμίνη, MDF και κόντρα πλακέ σε πολύ καλές τιμές. Τα αυθεντικά καλά έπιπλα, όπως κρεβατοκάμαρες και σαλόνια κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο, παράγονται σχεδόν πάντα σε βιοτεχνίες επίπλων.

Εκθέσεις ποιοτικών επίπλων

Υπάρχουν πολλές εκθέσεις που έχουν κρεβατοκάμαρες από γνήσιο μασίφ ξύλο, όπως είναι η καρυδιά, η οξιά και ο δρυς. Η τριανταφυλλιά είναι άλλο ένα όμορφο ξύλο, όπως και ο σφένδαμος και το όμορφο βαθύ κόκκινο μαόνι. Σε ορισμένους τους αρέσει το πεύκο ένα μαλακό ξύλο με ένα καθαρό και φρέσκο φυσικό look, αλλά επειδή δεν αντέχει τόσο όσο το σκληρό ξύλο, πολλοί το προτιμούν για την κουζίνα και την κρεβατοκάμαρα.

Το καλό ξύλο δείχνει την ποιότητα του

Μπορείτε να αισθανθείτε το μασίφ ξύλο από την οσμή του, και την αίσθηση που έχει από ένα καλά βερνικωμένο ή κερωμένο σκληρό ξύλο. Ομοίως το δέρμα έχει ξεχωριστή αίσθηση και οσμή, αν και δεν είναι τόσο πολύ το δέρμα που έχει σημασία, αλλά η ποιότητά του. Πολλοί τύποι δέρματος είναι τόσο λεπτοί ώστε να μπορείτε να περάσετε πολύ εύκολα τα δάχτυλά σας μέσα τους – και μην λάβετε υπόψη σας ποτέ έναν καταστηματάρχη που σας λέει ότι ένα τέτοιο δέρμα δεν κινδυνεύει να χαλάσει.

Ένα καλό έπιπλο μπορεί να καταστραφεί, να χτυπηθεί, και να γρατσουνιστεί ακριβώς όπως γίνεται και με όλα τα άλλα. Αν κάποιος πει ότι ένα τραπέζι μπορεί να κρατήσει στα χτυπήματα και στις γρατσουνιές τότε αυτό είναι πολύ οικονομικό είτε προσπαθούν να σας πουλήσουν ένα συνθετικό κομμάτι. Το αληθινό ξύλο είναι ευάλωτο. Μόνο τα θερμοσκληρυνόμενα υλικά μπορούν να αντισταθούν σε χτυπήματα και γρατσουνιές.

Πως να ξεχωρίσετε το γνήσιο έπιπλο

Αρχικά τσεκάρετε την βάση του επίπλου. Ένας επαγγελματίας μαραγκός δεν θα κατασκεύαζε ποτέ ένα καλό τραπέζι από ατόφιο μαόνι και έπειτα να τοποθετούσε βίδες από κάτω. Επίσης, τα πόδια θα πρέπει να είναι σταθερά , από το ίδιο είδος ξύλου, όπως το υπόλοιπο τραπέζι. Κοιτάξτε κάτω από το έπιπλο. ‘Όλα τα φτηνά τραπέζια μαζικής παραγωγής λουστράρονται από πάνω και όχι και στην κάτω μεριά.

Αν το ξύλο και στις δύο επιφάνειες έχουν διαφορετική εμφάνιση, τότε σας κοροϊδεύουν. Ελέγξετε τα σημεία που συνδέονται τα διάφορα μέρη: τα έπιπλα καλής ποιότητας θα πρέπει να ενώνονται και να σφηνώνουν μαζί χωρίς να μπαίνουν μεταλλικά και πλαστικά μέρη.

Σηκώστε ένα κάθισμα από την κάτω πλευρά και κοιτάξετε την: οι καλές καρέκλες θα διαθέτουν έναν καμβά στην κάτω πλευρά ή τουλάχιστον σωστά ελατήρια για να χαρίσουν οι καρέκλες στήριξη και άνεση. Συνήθως οι πολύ φτηνές καρέκλες έχουν μια βάση από κόντρα νοβοπάν και μία πλάκα από αφρό.

Τα καλά έπιπλα, είτε είναι κρεβατοκάμαρες, τραπεζαρίες ή σαλόνια, είναι ικανά να μετατρέψουν τελείως έναν συνήθη χώρο και να αναβαθμίσουν την κατοικία τόσο στα μάτια τα δικά σας όσο και των επισκεπτών.

Share this post:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *